Psychosomatiek therapie
Ben je vaak moe en wil je weer fit worden? 
Voel je je opgejaagd en wil je meer rust vinden? Kun je niet meer meedoen door de pijn en wil je weer volop in het leven staan? Kortom wil je weer meer in balans zijn? 

De psychosomatiek therapeut helpt om de balans te herstellen!
Een psychosomatiek therapeut is een fysio- of oefentherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van stressgerelateerde klachten. Psychosomatische klachten bestaan uit een geestelijk(psychisch) en een lichamelijk(somatisch) deel. Als op een of beide gebieden sprake is van onbalans of overbelasting kunnen psychosomatische klachten ontstaan. 

De psychosomatiek behandeling
De psychosomatiek behandeling reikt je nieuwe en verrijkende mogelijkheden aan om jouw klacht, gezondheid en jouw leven positief te be├»nvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De psychosomatiek therapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en op het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit. Samen met jou gaat de therapeut op zoek naar de oorzaak van de klacht(en). 

De behandeling bestaat uit:
 
Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren. 

Cognitieve gedragsmatige interventie, waardoor je meer inzicht krijgt in jouw gedachten, emoties en handelen. Je leert hier beter mee om te gaan. 

Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalings- en aandachttraining ( zoals bijvoorbeeld mindfulness oefeningen) en expressieoefeningen leer je weer in balans, tot rust en in je kracht te komen. 

Wil je deze behandelmethode ervaren? Dan kan de psychosomatiek therapeut je verder helpen. 

Klik hier voor een therapeut bij jou in de buurt.
Image